HVIS DU SIDDER FOR MEGET OG FORKERT, KAN DU BLIVE SYG!
FORSIGTIG MED 'stillesiddende livsstil'.
Den tiltagende digitalisering har fortsat en væsentlig indflydelse på det private og i ganske særlig grad også på arbejdslivet. På grund af denne viden taler man i dag om en 'Sedentary Lifestyle', altså en siddende livsstil, der har usunde konsekvenser. Den, der ikke bevæger sig, men skifter fra arbejdsstolen til bilsædet og derhjemme til tv-stolen og således spøgefuldt kaldes en 'Couch Potato', påfører sin krop alvorlige og vedvarende skader.

Når man betragter menneskets adfærd og arbejdspladssituation i nutiden, vil man konstatere, at mennesket efterhånden stort set kun sidder ned. Mangel på bevægelse og statiske siddestillinger regnes som et hovedproblem ved moderne arbejde. Det gælder ikke kun på kontoret. Der er generelt alt for lidt bevægelse - både i arbejdslivet og i fritiden. Ifølge et studie udført af Universität Regensburg sidder voksne op til 60 procent af tiden. Teknikernes sygekasse har fundet ud af, at 44% af tyskerne arbejder siddende. Det lykkes kun 45% af de siddende arbejdere at bevæge sig regelmæssigt i arbejdstiden.

SÅDAN SKADER DET AT SIDDE FOR LÆNGE
De sundhedsmæssige skader påvirker rygsøjlen, hjertet, stofskiftet og muskulaturen. Ud over de fysiske sygdomme stiger risikoen for kræft også. For at modvirke dette har Interstuhl i samarbejde med Fraunhofer Institut og Universität Tübingen bestilt studier og udviklet forskellige foranstaltninger, der skal gøre det muligt at udforme den siddende aktivitet på en sundere måde.

På Interstuhls initiativ blev der udviklet en app: Ved hjælp af sensorteknik, der er integreret i sædet, overføres et feedback om vigtige kropslige vitalitetsdata. Bio-feedback er slagordet. Mennesket skal sensibiliseres for at gøre sin siddeadfærd mere bevidst og forbedre den.
S 4.0 SUNDHEDS-APP MADE BY INTERSTUHL.
GODT FOR DIN
WORK-LIFE-BALANCE.
Appen S 4.0, der er udviklet eksklusivt for Interstuhl, giver direkte feedback om siddeholdning og siddetid. Den kontrollerer og anbefaler brugeren den optimale sædeindstilling. For at sidde rigtigt betyder også at indstille stolen rigtigt efter egne behov. Desuden anbefaler S 4.0 egnede øvelser, som du nemt og uden problemer kan integrere i arbejdsdagen, og som gør arbejdet mere afslappet og aktivt. Her ser du eksempler på nogle øvelser, som S 4.0 tilbyder dig i animeret form som lette løsne- og afslapningsøvelser. Sådan kommer enhver mere afslappet gennem selv den mest stressende arbejdsdag og bevarer desuden sin ydeevne og holder sig fit og aktiv, både fysisk og mentalt.

Har du nogen spørgsmål?

Phone: (+)45 32529740
E-Mail: office.scandinavia@interstuhl.com