Innovation og bevægelseAt sidde indebærer følgende: Intet er vigtigere end at bevæge sig permanent. For der eksisterer påviseligt ikke en enkel, ergonomisk rigtig siddestilling. Endvidere er det et faktum, at helbredet tager skade, hvis man sidder statisk. Det moderne arbejdsliv kræver imidlertid stadigt længere perioder, hvor man må sidde på sin kontorstol. Arbejdsforskningen har fremlagt talrige undersøgelser om konsekvenserne for helbredet og om en positiv tilrettelæggelse af en hverdag i siddende stilling. En optimal kontorstol støtter mennesket i at sidde ned og bevæge sig uden at tvinge det i en bestemt holdning. Derudover skal det fungere så enkelt som muligt at sidde på en kontorstol. Interstuhl med VINTAGEis5 yder et excellent bidrag til den ergonomiske og komfortable siddende arbejdsplads og leverer derudover omfattende information om emnet "Innovation og bevægelse" i de følgende artikler


Smart Motion Technology - en ny mekanik revolutionerer arbejdshverdagen

Kinematikken er et område inden for mekanikken, som betragter bevægelse rent geometrisk - ud fra størrelserne tid, sted, hastighed og acceleration. Ofte betegnes den også som bevægelsesgeometri. Kinematikken beskriver herefter, hvordan et legeme bevæger sig. Dynamikken beskæftiger sig derimod med spørgsmålet Hvorfor.


Læs mereInnovationen Auto Flow: Støttende armlæn giver en optimal kontorstol

Et armlæn skriver innovationshistorie: Når det drejer sig om ergonomi på arbejdspladsen, spiller armene en afgørende rolle. Når de er i bevægelse, har det en afslappende virkning på hele kroppen. Auto Flow-armlænene i kontorstol-serien VINTAGEis5 er en teknologisk innovation. De understøtter en dynamisk siddestilling, uden at brugeren behøver at være bevidst aktiv.


Læs mereSundhed på kontoret: At sidde rigtigt er et spørgsmål om indstilling

Med en god kontorstol er man kun halvvejs. Hvis kontorstolen ikke er indstillet rigtigt, kan den kun i begrænset omfang vise sine kvaliteter. Men i praksis bruger kun få mennesker tid på at indstille deres kontorstol. De fleste tager sig ikke tid til det. Og det er selvom det i en helt anden sammenhæng er en selvfølge: Når man sætter sig ind i en fremmed bil, er det første man gør at indstille sædet rigtigt. For man sidder kun godt og kører sikkert med den rigtige indstilling.


Læs mereFraunhofer en Interstuhl: samenspel van onderzoek en praktijk

Samen voor innovatie: Interstuhl is een langdurig partnerschap aangegaan met het gerenommeerde Fraunhofer Institut. Zowel bij gezamenlijke onderzoeksprojecten als bij de ontwikkeling van een nieuwe stoel werken Fraunhofer en Interstuhl samen om het kantoor van de toekomst werkelijkheid te laten worden. "Het kan wel!" - dit simpele motto, dat alle nieuwsgierige en leergierige ideeënleveranciers als kind al leerden, staat hoog in het vaandel bij Europa's toonaangevende organisatie voor toegepast onderzoek: het Fraunhofer-instituut.
Læs mereFraunhofer og Interstuhl: Samspil mellem forskning og praksis

Innovationer gennem fælles arbejde: Interstuhl og det velrenommerede Fraunhofer-institut er knyttet sammen af et mangeårigt partnerskab. Fraunhofer og Interstuhl samarbejder for at virkeliggøre fremtidens kontor - både i form af fælles forskningsprojekter og udvikling af nye stole. "Jo, det kan vi godt!" - dette enkle motto, som alle nysgerrige, videbegærlige idérige personer brugte allerede som børn, har Europas førende organisation for anvendt forskning sat sig som mål: Fraunhofer Gesellschaft. Forskningskontoret, som blev grundlagt i 1949 med tre medarbejdere, er i dag med i alt 24.500 medarbejdere en vigtig del af erhvervs- og videnskabslandet Tyskland.


Læs mereMere bevægelse mod Sedentary Lifestyle: Med VINTAGEIS5 mod det skadelige stillesiddende arbejde

Vi sidder stadig oftere og i længere tid. Denne tendens vil også fortsætte i fremtiden. Da statisk stillesiddende arbejde i det lange løb er meget skadeligt, gælder det om at kombinere det med bevægelse. En løsning i dette spændingsfelt er VINTAGEis5. Kontorstolen tilskynder til bevægelse og beskytter dermed sundheden for de mennesker, der sidder på den. Digitaliseringen af arbejdet fortsætter uden ophold. Hvor det tidligere stadig var mennesket, der måtte gå på arbejde, kommer arbejdet i dag til mennesket. Følgen er, at der siddes stadig mere og i længere tid ved alle former for arbejde. Det, der ved første øjekast giver løfte om komfort og aflastning, viser sig ved nærmere betragtning at være en alvorlig fare for sundheden.


Læs mereNyopfindelse af lændestøtten: Netryglænet på VINTAGEIS5 med Bionic-effekt

Den, der virkelig vil skabe noget nyt, skal være villig til at sætte spørgsmålstegn ved det eksisterende. Denne åbenhed er grundlaget for Interstuhls engineering-tiltag. Drevet af en overbevisning om, at også gode ting kan forbedres yderligere, har Interstuhl ved VINTAGEis5 nytænkt netryglænet og integreret lændestøtten direkte i nettet. At støtte rygsøjlen og herunder især den nederste del af lænden er en kerneopgave for gode kontorstole. Kun når kroppen får aktiv støtte og alligevel kan være i bevægelse, modvirkes en overdreven belastning af rygsøjlen aktivt.


Læs mereBring bevægelse ind i det stillesiddende arbejde!

For lange statiske siddestillinger er skadelige for kroppen. Derfor er det vigtigt også at holde sig i bevægelse under arbejdet. VINTAGEis5 har sat sig for at bringe bevægelse ind i det stillesiddende arbejde. Hertil har den tekniske features, der giver stor komfort og samtidig stimulerer til bevægelse. Hold dig sund med VINTAGEis5. Ubevægelig sidden er et af de største sundhedsproblemer i den moderne arbejdsverden. Det skader ikke kun rygsøjlen og muskulaturen. Også hjerte-kredsløbssystemet og stofskiftet lider under langvarig sidden uden bevægelse. VINTAGEs5 er en kontorstolekollektion, som nu tager sig af dette problem. Derfor blev der udviklet mange innovative og bevægelsesfremmende elementer til VINTAGEis5: Fra en innovativ sædemekanik over et helt nyt armlænskoncept til eget Office Workout.


Læs mere
Har du andre spørgsmål?
Kontakt os med det samme, og tag plads!