PUREis3

Made for movement

PUREis3 MBRC is een uitvoering die voortkomt uit de behoefte om een bureaustoel te creëren die onze missie en duurzaamheidsdoelen nastreeft. De bureaustoel is een speciale uitvoering en is gestoffeerd met 100% Post Consumer Recycled Polyester Rivet van het merk Camira. De stof is ontwikkeld met een geheel nieuw garen van 100% REPREVE®-vezel, gemaakt van gerecyclede PET-flessen.

Interstuhl NL & BE doneert € 50,- per verkochte PUREis3 MBRC aan MBRC the ocean.

Meer over PUREis3 MBRC


Een video die het gebruik van de ergonomische bureaustoel PURE op kantoor laat zien. Getoond worden het optimale, actieve zitgedrag en de beweging en dynamiek van de draaistoel in alle richtingen. De Smart Spring-technologie wordt uitgelegd aan de hand van een transparante persoon op PURE in combinatie met aanvullende informatie. Tevens wordt uitvoerig ingegaan op het gezondheidsbevorderende aspect van PURE | by Andreas Krob & Joachim Brüske, b4k
Jonge man die op PURE zit en de unieke opening in de bovenzijde van de rugleuning gebruikt. Weergave van ergonomische bureaustoel PURE in zijaanzicht met rugleuning met blauwe netbespanning, blauw gestoffeerde zitting, witte armleggers en witte kunststof onderdelen. Rechtsonder vindt u een informatieknop voor nadere informatie | by Andreas Krob & Joachim Brüske, b4k
Onderaanzicht van designbureaustoel PURE met focus op onderkant van gestoffeerde zitting met mechanisme voor zithoogteverstelling. De zitting is turquoise gestoffeerd en de T-armleggers en de kunststof onderdelen zijn wit. Het mechanisme is zwart. Rechtsonder vindt u een informatieknop voor nadere informatie | by Andreas Krob & Joachim Brüske, b4k
Kantoorruimte met designbureaustoelen PURE bij de bureaus. De PUREs zijn gestoffeerd en hebben netbespanning en rugleuningen en zittingen met blauwe, witte en zwarte bekleding. Op een beeldscherm worden de S4.0-sensoren toegepast | by Andreas Krob & Joachim Brüske, b4k

Een bureaustoel die verschil maakt

Ervaar de highlights van PUREis3

PURE beschouwt zitten als vrijheid. De stoel maakt niet alleen bewegingen in alle dimensies mogelijk, maar zorgt er ook voor dat de gebruiker altijd en overal in actief en productief blijft. Vergeet alles wat u tot nu toe over stoelen weet, want PURE zorgt voor zitten op een nieuw niveau – voor de werkomgevingen van morgen waarin we ons nu al in voort bewegen.

Klik op de infobutton en hieronder ervaar meer highlights van PURE!

De bureaustoel PUREis3

Snel overzicht

  • Indrukwekkende bewegingsvrijheid
  • Smart-Spring-technologie
  • Intuïtieve bediening
  • Voor iedereen die op zoek is naar flexibele oplossingen
  • Keuzes in afwerking en details. Stoffering en netbespanning.
  • Modern, functioneel en licht van gewicht
  • Smart Seat
  • Slanke, vaste T-armleggers of functionele 4D T-armleggers
Designdraaistoel PURE in zijaanzicht met blauw gestoffeerde rugleuning en zitting, witte T-armleggers en witte kunststof onderdelen (o.a. voetkruis en gasveer) met Smart Spring-technologie | by Andreas Krob & Joachim Brüske, b4k

De bureaustoel in de praktijk

De bureaustoel in de praktijk De PUREis3 beschouwt zitten als vrijheid

Vergeet alles wat u tot nu toe over stoelen weet, want PURE zorgt voor zitten op een geheel nieuw niveau – voor de werkomgeving van morgen waarin we ons nu al in voort bewegen.

Planningsgegevens en -ideeën, zoneringsvoorbeelden en andere inspiratie vindt u bij Interstuhl-Splaces

{{Img_04_1_alt}}

PUREis3

Collectieoverzicht

 
 
Kwaliteit en duurzaamheid staan bij Interstuhl hoog in het vaandel. Wij zijn overtuigd van de lange levensduur van onze producten. Daarom geldt de garantie van 10 jaar voor alle Interstuhl-producten en alle onderdelen – ook voor gasveren en mechanismen.
Met het keurmerk 'Schadstoff geprüft' (= getest op schadelijke stoffen) certificeert TÜV Rheinland het onderzoek naar en de regelmatige controle op de onschadelijkheid van onze producten op het gebied van emissies en schadelijke stoffen. Deze tests zijn gebaseerd op de strenge eisen van de emissierichtlijnen voor gestoffeerde meubelen (2 PfG S 0121/03.13).
Het GS-keurmerk staat voor
Designbureaustoel PURE PU113 in zijaanzicht met blauw gestoffeerde rugleuning en zitting, witte T-armleggers en witte kunststof onderdelen (o.a. voetkruis en gasveer) met Smart Spring-technologie | by Andreas Krob & Joachim Brüske, b4k

PU113

draaistoel, rugleuning gestoffeerd
Meer informatie
Designdraaistoel PURE PU113 in zijaanzicht met rugleuning met blauwe netbespanning, blauw gestoffeerde zitting, witte T-armleggers en witte kunststof onderdelen (o.a. voetkruis en gasveer) met Smart Spring-technologie | by Andreas Krob & Joachim Brüske, b4k

PU213

draaistoel, rugleuning netbespanning
Meer informatie

PUREis3

Gezondheid

Langdurig statisch zitten is zeer schadelijk voor de gezondheid. Uit onderzoek – onder leiding van de Fraunhofer IAO en de Universität Tübingen – blijkt dat twee uur gematigde lichaamsbeweging per dag al voldoende is om de negatieve gevolgen van de "Sedentary Lifestyles" (zittende levensstijl) te compenseren. Interstuhl werkt al jaren samen met de Fraunhofer IAO en stelt wetenschappelijke inzichten beschikbaar voor praktisch gebruik.

Drie factoren voor uw gezondheid
Activering – PURE zorgt, zonder grenzen, voor beweging terwijl u zit. Zo blijven spieren actief, zijn er veranderingen in lichaamshouding en worden ook de benen, heupen en wervelkolom gemobiliseerd.

Vrijheid – PURE zorgt ervoor dat er geen geforceerde houdingen ontstaan. Verstoppingen in de bloedstroom worden voorkomen en de bloedsomloop wordt gestimuleerd. Tegelijkertijd stelt PURE geen grenzen aan de menselijke bewegingsdrang.

Steun – Bij alle beweeglijkheid zorgt PURE altijd voor een stevige steun. En omdat de ergonomie van een stoel altijd maar zo goed kan zijn als de juiste instelling, zorgt PUREdaar volautomatisch voor. Niet de stoel, maar de beweging van de gebruiker beschermt de gezondheid. En PURE doet er alles aan om de gebruikers te ontlasten en in beweging te laten blijven.

Fraunhofer IAO      Laboratory for Movement Biomechanics
Video die drie factoren voor de eigen gezondheid en ergonomie laat zien aan de hand van een persoon op de PURE-bureaustoel.

Pureis3

Volledige bewegingsvrijheid

Hoeveel beweging er mogelijk is op de PURE, is door de ETH Zürich onderzocht in een biomechanisch rapport. Dit toont aan dat PURE in het bovenste ruggedeelte een nieuwe materiaalflexibiliteit heeft van maximaal 22 graden per zijde, een openingshoek van de rugleuning van maximaal 38 graden en een zijdelings bewegingsspectrum van de zitting van maximaal 26 graden. De Smart Seat volgt daarbij de bewegingen naar voren met maximaal 12 graden.

Vernieuwend

De Smart-Spring-technologie

Door een toepassing van een speciale polyamide-glasvezelverbinding is het centrale element, de Smart Spring, gecreëerd. Met behulp van de Smart Spring, past PURE zich dynamisch aan het lichaam, het gewicht en de bewegingen aan. De Smart Spring geeft niet alleen esthetisch vorm aan PURE, maar draagt de gehele stoel en maakt zeer grote bewegingsstralen mogelijk – ook in richtingen waarin andere stoelen onbeweeglijk zijn. Zonder andere instellingen wordt zo echt driedimensionaal zitten mogelijk.
Persoon op ergonomische PURE-bureaustoel met rugleuning met zwarte netbespanning, zwart gestoffeerde zitting, witte T-armleggers en witte kunststof onderdelen (o.a. voetkruis en gasveer) in beweging
Stijlvolle bureaustoel PURE met detailbeelden van de materialen netbespanning, stoffering en de kunststof onderdelen | by Andreas Krob & Joachim Brüske, b4k

MATERIALEN EN KLEUREN

HOOGWAARDIG EN VOL AFWISSELING

PURE past perfect in elke omgeving. Het heldere ontwerp en de grote selectie aan kleuren en stoffen bieden veel vrijheid voor een individuele vormgeving. De collectie bestaat uit vier modellen bureaudraaistoelen: rugleuning met netbespanning en gestoffeerde rugleuning, beide in een wit en zwart design. Daarbij kunt u kiezen uit een groot aantal materialen en kleuren. Smart Spring, de stoelzuil en de optionele armleggers zijn bij alle modellen standaard in wit of zwart uitgevoerd.
Ontdek de kleurenrijkdom:
Zwart-witfoto's van Andreas Krob en Joachim Brüske, ontwerpers van PURE. Ze dragen een overhemd en colbert en kijken in de camera.

Ontwerper van de PUREis3

Andreas Krob & Joachim Brüske, b4k

Het concept van PURE is gericht op de behoeften van mensen tijdens een gewone werkdag. Hoe maakt een goede bureaustoel tegenwoordig het verschil? Deze moet intuïtief bedienbaar zijn, zich aan de gebruiker aanpassen en ook nog actief, bewegend (en dus gezonder) zitten mogelijk maken! Op basis van deze houding heeft het Zwitserse ontwerpkantoor b4K de bureaudraaistoel PURE consequent ontwikkeld vanuit de functie en het doel. Samen met ingenieur Joachim Brüske hebben b4K-oprichter Andreas Krob en Interstuhl de volledig nieuwe Smart-Spring-technologie van PURE ontwikkeld.
De gerenommeerde prijs wordt uitgereikt door de Duitse Raad voor Vormgeving - de Duitse merken- en designautoriteit. De focus van de award ligt op baanbrekende producten van het Duitse en internationale designlandschap.
Designbureaustoel PURE met focus op de contouren van de bureaustoel door dynamische lijnen

Duurzaamheid

Wij nemen onze verantwoordelijkheid

Zoals alle Interstuhl-producten is ook PURE consequent gericht op duurzaamheid. Hierbij gaat het niet alleen om de bruikbaarheid op lange termijn – ook de mogelijkheid tot teruggave na gebruik van de bureaustoel speelt een belangrijke rol. 98 % van de materialen kan na gebruik van PURE hergebruikt worden. Daarnaast wordt PURE geleverd met een groot aantal milieukeurmerken en certificaten.
De Blauwe Engel is het bekendste keurmerk ter wereld. Sinds 40 jaar bekronen de jury inzake milieukenmerken, het Bondsministerie voor Milieu, Natuurbehoud en Nucleaire Veiligheid, het federaal milieuagentschap en de RAL gGmbH producten en diensten die bijzonder milieu- en klimaatvriendelijk zijn. Het LGA-keurmerk 'Schadstoff geprüft' (= getest op schadelijke stoffen) wordt sinds 2007 door TÜV Rheinland toegekend. Het keurmerk wordt alleen toegekend aan producten die perfect voldoen aan de hoge eisen op het gebied van emissies en schadelijke stoffen. De eindproducten worden na de inspectie bovendien steekproefsgewijs gecontroleerd om de naleving van de criteria op lange termijn te garanderen. De LEVEL-certificering is de eerste pan-Europese onderscheiding voor duurzaamheid in de kantoor- en contractmeubelindustrie. Het keurmerk houdt rekening met de Europese wetgeving, het Green Public Procurement en de EU-richtlijnen inzake recyclingmanagement. De focus ligt op 'Materialen', 'Energie en Atmosfeer', 'Gezondheid van Mens en Ecosysteem' en 'Sociale Verantwoordelijkheid'. De BIFMA is een van de internationaal toonaangevende verenigingen van de meubelindustrie. Sinds 1973 ontwikkelt en handhaaft BIFMA normen op het gebied van veiligheid, kwaliteit, duurzaamheid en gezondheid. De ervaring van tientallen jaren wordt gebruikt om productieve en duurzame werkomgevingen te creëren.
Ergonomische bureaustoel PURE in zijaanzicht met rugleuning met zwarte netbespanning, zwart gestoffeerde zitting, zwarte T-armleggers en zwarte kunststof onderdelen met twee groene pijlen die een cirkel vormen. De pijlen verwijzen naar de duurzaamheid en recyclebaarheid.
Productinformatie & Downloads

ADVIES NODIG?

We helpen u graag!
{{Help_2_Name2}}
{{Help_3_Funktion2}}
{{Help_2_Name3}}
{{Help_3_Funktion3}}
{{Help_2_Name4}}
{{Help_3_Funktion4}}
Phone: +31 71 581 2400{{Help_4_Telefon_Nr2}}{{Help_4_Telefon_Nr3}}{{Help_4_Telefon_Nr4}}
E-Mail: verkoop@interstuhl.nl {{Help_5_Mail2}}{{Help_5_Mail3}}{{Help_5_Mail4}}