PUREIS3 MBRC
MADE FOR MOVEMENT

Made for Movement

PUREIS3 MBRC is een uitvoering die voortkomt uit de behoefte om een bureaustoel te creëren die onze missie en duurzaamheidsdoelen nastreeft. PUREIS3 past zich vanzelf aan de gebruiker, het lichaam en bewegingen aan, zonder dat je hier ingewikkelde handelingen voor hoeft uit te voeren. PUREIS3 MBRC is een comfortabel, duurzaam en modern design met een geïntegreerde Smart-Spring-technologie die bestaat uit 100% recyclebaar polyamide met glasvezels. PUREIS3 MBRC is een speciale uitvoering en is gestoffeerd met 100% Post Consumer Recycled Polyester Rivet van het merk Camira. De stof is ontwikkeld met een geheel nieuw garen van 100% REPREVE®-vezel, gemaakt van gerecyclede PET-flessen.

DE BUREAUSTOEL PUREIS3 MBRC

SNEL OVERZICHT

  • Smart-Spring-technologie
  • Intuïtieve bediening
  • 40% (7,5 kg) lichter van gewicht
  • 70% minder onderdelen toegepast
  • Minder logistieke bewegingen
  • Gestoffeerd met Rivet, Camira
  • 4D armleggers

SAVE THE OCEAN
BE THE CHANGE

Om een steentje bij te dragen aan het eindigen van de met plastic gevulde wateren, doneert Interstuhl NL & BE € 50,- per verkochte PUREIS3 MBRC aan de 100% non-profit organisatie MBRC the ocean.

WE EMBRACE THE OCEAN
Elk jaar komt er meer dan 11 miljoen ton afval in onze oceanen terecht! 90% van het afval aan de kustlijnen bestaat uit plastic. Plastic dat in de oceanen terecht komt, verteert niet. Het plastic valt uit elkaar en verandert in onzichtbare kleine stukjes (microplastics) onder water. Dieren kunnen plastic niet verteren, als ze het opeten kunnen ze er zelfs dood van gaan. Daarnaast kan plastic indirect via de voedselketen worden doorgegeven en kan het uiteindelijk eindigen bij de top van de voedselketen, zoals de mens.

Het goede nieuws? Strandopruimingen zijn wereldwijd populair aan het worden. Uit onderzoek van stichting de Noordzee blijkt dat er een kwart minder strandafval aanwezig is dan tien jaar geleden. MBRC the ocean ruimt plastic afval op van stranden, kusten en de oceaan.
MEER BEWUSTZIJN CREËREN OVER AFVAL, RECYCLING EN DUURZAAMHEID
Met het steunen van MBRC heeft Interstuhl NL & BE het doel om 11,7 ton plastic uit de oceaan te halen, wat gelijk staat aan 1.953.900 plastic flesjes. Waarom MBRC the ocean? Om meer bewustzijn te creëren over afval, recycling en duurzaamheid, heeft MBRC the ocean naast hun dagelijkse schoonmaak activiteiten en recycling programma een educatief programma ontwikkeld om lokale gemeenschappen inzicht te geven in plastic in de oceaan en de impact van plastic afval. Interstuhl NL & BE steunt deze gedachte. Jong en oud moeten zich bewust worden van de enorme impact van plastic afval op het milieu en de samenleving.
30 CLEANING HUBS
Over de hele wereld bevinden zich 30 MBRC Ocean Cleaning Hubs in meer dan 15 landen. MBRC the ocean werkt samen met lokale gemeenschappen in enkele van de meest door plastic beschadigde regio's om permanente cleaning hubs te creëren. Indonesië is zo'n beschadigde regio en staat momenteel in de top 5 van meest vervuilde landen ter wereld. Bijna 86% van het 11 miljoen ton afval komt via verschillende Aziatische rivieren in de oceanen terecht. Door de ligging van de Indonesische eilanden, de stromingen en de getijden eindigt een eindeloze stroom plastic afval op de stranden van de Indonesische archipel.

Een andere oorzaak van het vervuilingsprobleem is dat 55% van de Indonesische bevolking op het platteland en in afgelegen gebieden woont zonder afvalverwerkingssysteem. Buurtbewoners zetten hun huisvuil naast hun huis, om te worden verbrand, weggeblazen door de wind of weggespoeld door de regen.
HET KOMODO MODEL
Op West Flores heeft IWP (Indonesian Waste Platform) in één dorp een afvalproject opgezet, Komodo Model. In deze gemeente is de afvalverwerking gestegen van 10% naar 70%. Dit project is zeer goed ontvangen door de lokale, regionale en nationale overheden. Om dit project te kunnen voortzetten en om het project in andere dorpen te implementeren, zijn IWP en MBRC the ocean een gezamenlijk partnerschap aangegaan. Het Komodo Model-project richt zich op onderwijs, afvalbeheer en strandopruimingen in dorpen op West Flores en op de eilanden in het Komodo National Park in Indonesië. De verwachting is dat binnen een jaar na start van het project een groei van afvalverwerking en recycling van 10% naar meer dan 80% kan worden gerealiseerd.

JOIN MBRC
Een fijne leef- en werkomgeving is altijd onderdeel geweest van de essentie van Interstuhl NL & BE. We zullen verantwoord en op een verstandige lange termijn manier omgaan met het ecosysteem van de aarde, haar middelen en natuurlijke cycli. We zullen andere organisaties blijven steunen die zich inzetten voor onze gezamenlijke leefomgeving.

We begrijpen ook dat we alleen met onze hulp geen einde kunnen maken aan de met plastic gevulde wateren. Doe mee en sluit je aan bij stichting MBRC the ocean.

MEER INFO MBRC

Heb je nog vragen?

Phone: (+)31 7158 12400
E-Mail: verkoop@interstuhl.nl
Interstuhl Logo