Nieuw LEVEL certificatiesysteem
CSR    01.04.2019     546

Nieuw LEVEL certificatiesysteem voor duurzaamheid meubilair online

Voortaan kunnen fabrikanten, distributeurs en kopers van kantoor- en projectmeubilair alle informatie over de nieuwe LEVEL certificatiesysteem voor duurzaamheid online lezen op www.levelcertified.eu. Dit werd aangekondigd door de European Office Furniture Federation (FEMB).

De overkoepelende organisatie van de Europese fabrikanten van kantoormeubilair heeft in de afgelopen acht jaar de eerste uitgebreide Europese certificeringsstandaard voor duurzaamheid van kantoor- en projectmeubilair ontwikkeld en laten accrediteren.

LEVEL is de eerste pan-Europese duurzaamheidscertificering voor de kantoor- en projectmeubelindustrie, die met de Europese wetgeving, de principes van duurzaam inkopen (Green Public Procurement) en de EU-richtlijnen voor recycling rekening houdt. De certificering bestaat uit de evaluatie van alle aspecten van duurzaamheid als onderdeel van de terreinen 'materiaal', 'energie en atmosfeer', 'gezondheid van mens en ecosystemen' en 'maatschappelijke verantwoordelijkheid'.

 

Niet zomaar een duurzaamheidsstandaard - evaluatie in drie testniveaus

Het volledige certificatieproces wordt uitgevoerd door onafhankelijke onderzoeksinstellingen die volgens de duurzaamheidsstandaard ISO 17065 LEVEL geaccrediteerd moeten zijn. Het is gebaseerd op een scoringssysteem voor duurzaamheid op drie niveaus. Tijdens de testfasen worden de producten, de productielocaties en de bedrijfswaarden op de vier genoemde terreinen beoordeeld. 23 voorwaarden moeten door alle aanvragers worden voldaan voordat ze kunnen doorgaan met andere facultatieve criteria voor het behalen van punten. Afhankelijk van de behaalde score ontvangt een bepaald product vervolgens de LEVEL-zegel voor het overeenkomstige niveau 1, niveau 2 of niveau 3, waarbij niveau 3 (LEVEL 3) het hoogste certificaat is.

'De LEVEL-certificering is niet zomaar een standaard voor duurzaamheid'; legt Roman Przybylski, president van de European Office Furniture Federation (FEMB), uit. 'Wij willen begeleiding bieden voor zowel kopers als gebruikers van kantoor- en niet-huishoudelijk meubilair, inclusief uitgebreide oriëntatie voor hun inkoopprocessen. Op deze manier kunnen we fabrikanten tegelijkertijd ondersteunen bij het duurzaam en verantwoord handelen,'

 

Eerste duurzame producten bekroond met het zegel 'LEVEL 3'

Sinds de introductie van de certificering in het najaar van 2018 heeft Interstuhl al het hoogste zegel gekregen. Niet alleen leden van de FEMB, maar ook alle fabrikanten van overeenkomstige producten wereldwijd kunnen worden gecertificeerd. U vindt alle verdere details van het certificeringsproces online op www.levelcertified.eu.


86


          


OverzichtPDF Download


Interstuhl Logo