Level- herkenbaar duurzaam
Interstuhl    26.04.2021     864

LEVEL – herkenbaar duurzaam

Met het LEVEL-certificaat worden producten aangeduid, die van productie tot levering voldoen aan ecologische, sociale en economische normen. Daarbij worden niet alleen de toegepaste materialen en het energieverbruik beoordeeld, maar ook de gezondheid voor mens en ecosysteem, alsmede de bereidheid van de onderneming om maatschappelijke verantwoordelijkheid te dragen.

Klanten kunnen nu, aan de hand van meetbare criteria voor de verschillende prestatieniveaus, vaststellen hoe duurzaam en milieuvriendelijk producten zijn.

Interstuhl heeft in 2012 al de BIFMA certificering ontvangen voor de duurzaamheid van al haar producten. Onlangs is dit opnieuw toegekend op Platina niveau.

Met de BIFMA e3 certificering, hebben het NSF (het Amerikaanse instituut voor normen, producttesten en certificering) en de BIFMA (Business and Institutional Furniture Manufacturer´s Association) een zinvol standaard voor de markt ontwikkeld dat de normen voor duurzaamheid van de kantoormeubelindustrie harmoniseert en zo helpt bij het identificeren van kantoormeubilair dat, uit milieuoogpunt, de voorkeur verdient. Deze standaard maakt het mogelijk om bij verschillende prestatieniveaus een open alternatief te bieden voor eigen protocollen.

De norm is daarbij onderverdeeld in de vier elementen materiaal, energie en atmosfeer, gezondheid van mens en milieu en maatschappelijke verantwoordelijkheid. In Duitsland wordt het LEVEL-productcertificaat toegekend door de firma TÜV Rheinland LGA Products GmbH.

Interstuhl heeft uiteraard het doel om deze certificering te consolideren. Om dit te bereiken zal de onderneming de uitdagingen van de toekomst blijven aangaan, met name op gebieden als energiebeheer, ecologische voetafdruk en maatschappelijke verantwoordelijkheid.

Image: BIFMA Level 3 Platina


118


          


OverzichtPDF Download


Interstuhl Logo