HOE MAKEN WE NEW WORK 'WORKABLE ' ?


Onze werkomgeving is in korte tijd radicaal veranderd en daarmee ook de eisen die aan kantoormeubilair worden gesteld. New Work was geboren. Maar hoe werkt dat precies? En hoe doorbreken wij barrières en aangeleerde patronen waardoor we vinden dat bijvoorbeeld een schommel niets te zoeken heeft op de werkvloer?

Door uit onze comfortzone te stappen en verder te kijken dan de rand van ons bureau zijn we tot het volgende concept gekomen: Splaces. Een zoneringsconcept dat alle producten in zich verenigt. Collectie HUB is hier een mooi voorbeeld van. Het meest veelzijdige modulaire systeem voor de individuele en creatieve vormgeving van de werkomgeving.

HUB-designer Volker Eysing beschrijft het als volgt: "De ontwikkeling richtte zich op oplossingen voor het werken in een steeds verdergaande digitale wereld. Flexibel in elk opzicht, met een aangename look-and-feel en een optimale inzetbaarheid voor de hedendaagse kantooromgeving."


Slim idee: aan het basisidee van HUB-designer Volker Eysing liggen een moderne sofa en een weldoordacht wandsysteem ten grondslag, die ook als afzonderlijke elementen te gebruiken zijn.

HU320 HU132 HU930 HU930 HU930 HU930 HU130 HU130 HU920 HU920 HU920 HU920 HU920 HU380 HU142 HU142 HU142 HU142 HU142 HU100 HU100 HU102 HU102 HU100 HU320 HU310 HU310 HU312 HU33L HU23L HU230 HU153 HU155 HU155 HUW65 HUM63 HUW65 HU185 HU375 HU343 HU343 HU153 HU345 HU370 HU370 HU240Dankzij de grote diversiteit van HUB
kunnen werkomgevingen met meer
speelruimte ontworpen en ingericht
worden, en dat zelfs in talloze gedaanten.Om effectief in een ontspannen sfeer
te kunnen werken, hebben we HUB
zo flexibel mogelijk vormgegeven.Als creativiteit en kwaliteit zich
verenigen, opent HUB voor elke
Workspace individualiseerbare
mogelijkheden.HUB is van A tot Z doordacht, omdat
alleen echte innovaties nieuwe impulsen
geven en daarmee de werkomgeving de
weg naar de toekomst wijzen.

KAN ÉÉN SYSTEEM EIGENLIJK
HEEL DIVERS ZIJN?

En kan één ruimte de indruk van honderd verschillende ruimten wekken? Of moet de kern van het kantoor er altijd hetzelfde uitzien? De mensen die er werken, zijn immers ook niet allemaal hetzelfde. Met HUB geven we diversiteit alle ruimte. We creëren balans tussen het reduceren tot de essentie en de ontwikkeling van een ongelooflijk brede productportfolio. En dat alles met één specifiek doel: het creëren van een creatieve speelruimte die in geen enkel ander systeem terug te vinden is.

In essentie omvat HUB klassieke elementen waarmee het New Work-idee slimmer en eenvoudiger gerealiseerd kan worden. Dit betreft bijvoorbeeld achterwanden en pods in verschillende hoogten en breedten, verplaatsbare en vaste scheidingswanden met media-aansluitingen en bevestigingen voor whiteboards. Fauteuils en sofa's in verschillende uitvoeringen en een 3+ 2-hoekvariant staan garant voor het Interstuhl-zitcomfort. Bovendien omvat het systeem banken met of zonder opbergvakken en uiteenlopende bijzettafelsets.
Ook in de Open Space is er behoefte aan stilte of werkplekken waar het geluid van collega's naar de achtergrond verdwijnt, zodat er individuele topprestaties geleverd kunnen worden. Met HUB kunnen deze plekken gecreëerd worden zonder dat het van invloed is op de kwaliteiten van de open ruimte. Met meetingmodules, scheidingswanden, sofa's en een innovatieve telefooncel creëren wij mogelijkheden om de hectiek van het kantoor buiten te sluiten.

Ook voor gezamenlijke ontspanning biedt HUB niet alleen veelzijdige maar vooral ook gloednieuwe elementen zoals HUB swing. Een schommel - inderdaad, een schommel - die het New Work-idee in beweging brengt en een totaal nieuwe vorm van werkomgeving oplevert. In uiteenlopende combinaties van banken, bijzettafels en fauteuils wordt de communicatiezone de belangrijkste hub in elk kantoor.

MOET 'INDIVIDUEEL INSTELBAAR' NIET VOOR HET HELE KANTOOR GELDEN?

Flexibiliteit is tegenwoordig onontbeerlijk, met name als het om de Workspace gaat. De werkplek moet vooral de volgende kenmerken hebben: flexibel en verplaatsbaar. Met HUB hebben we hiervoor een oplossing ontwikkeld die zowel flexibel als eenvoudig is. Bestaande configuraties kunnen vanwege de technische scheiding van sofa- en wandsysteem individueel veranderd worden. En dankzij de aparte, tweedelige stel- en verbindingsvoet is dat in een handomdraai gebeurd. Zo wordt de chill-outruimte met sofa een hoogwaardige werkplek met bureau. Gewoon precies dat wat er op dat moment nodig is. Het wandsysteem omvat onder meer achterwanden, die in twee uitvoeringen verkrijgbaar zijn: high en low. Hierbij bedraagt de hoogte van de low-uitvoering 135 cm en is de high-uitvoering 190 cm hoog. Via een eenvoudige verbinding kan het middendeel van HUB 2 screen en HUB 3 screen verbonden worden met het rechter en linker bochtelement. En indien nodig kan het ook weer zo losgemaakt en opgeborgen worden.
Ook onze enkele scheidingswanden kunnen stevig met elkaar verbonden worden. Bij HUB screen (met stelvoet) kunnen via de verbindingselementen aan de zijkant twee of meer wanden gekoppeld worden. In de uitvoering als verplaatsbare wand HUB board staan de voeten met wielen garant voor een eenvoudige verplaatsing en een flexibele inrichting van de werkplek. Ook de enkele scheidingswanden in de highen low-uitvoering zijn uitermate geschikt om een ruim naar wens in te richten.

Dat losmaken en koppelen erg leuk kan zijn, bewijzen de banken in optima forma. Als twee- of driezitsbank in combinatie met een aan de zijkant of in het midden gekoppelde tafel of gewoon zonder tafel biedt HUB bench perfecte voorwaarden voor een flexibele benutting van de werkvloer en voor uitstekende werkprestaties. Hierbij worden aan het plaatsen en combineren nauwelijks grenzen gesteld. Het is dan ook helemaal niet erg dat een meeting wel eens wat langer duurt als banken in een rij, in een U-vorm of als aparte zitgroep met fauteuil en scheidingswand opgesteld zijn.

KAN 'CUSTOMIZED' OOK IN SERIE?

Stof of leder? Zwart, wit, grijs of toch liever kleurig? Deze beslissing is niet altijd even gemakkelijk als er net zo veel mogelijkheden als smaken zijn. Om deze reden stelt HUB geen grenzen aan de fantasie én de individuele inrichting. Kantoormeubels moeten immers niet alleen functioneel zijn.

Zo zijn Amalfi, Era, Lucia, Medley en Rime niet de nieuwe collega's op kantoor, maar slechts enkele van de talrijke stoffen en lederen materialen waarmee HUB nog individueler gemaakt kan worden.

Zelfs kleine blikvangers kunnen een modern meubelstuk nog stijlvoller maken. Dit bewijst bijvoorbeeld HUB 1, waarbij de keuze voor een eiken houten frame, aluminium draaivoet of aluminium driepoot in zwart of wit de look compleet kan veranderen. Een extra blikvanger is de kunststof inleg op de aluminium driepoot, die zowel bij de fauteuil als bij de sofa en de verplaatsbare wandoptioneel met stof of leder bekleed kan worden. Het is echter niet alleen HUB 1 die individualiseerbaar is. De sofa's HUB 2 en HUB 3 bieden plaats voor een kort tweegesprek of een brainstormsessie met drie personen. En HUB 1 , HUB 2 en HUB 3 zijn verkrijgbaar met een lage én hoge rugleuning, zodat elke gebruiker verzekerd is van ontspannen zitcomfort.

IS VOOR IDEEËN EEN VEILIGE AFSTAND NODIG?

HUB is pure innovatie. Niet alleen qua design, maar ook qua technologie. De meest baanbrekende noviteit is in de kern van het systeem terug te vinden: de technische scheiding en optische verbinding van wand en sofa. Volker Eysing vond het zeer belangrijk om bij de ontwikkeling - met een wand aan de ene kant en een sofa aan de andere - twee teamspelers te creëren die dezelfde designtaal spreken en daarbij zowel zelfstandig kunnen functioneren als verenigbaar zijn.

Hierdoor zijn er variaties en combinaties mogelijk die in deze vorm met geen enkel ander concept te realiseren zijn. De verbinding van de wand HUB screen met de sofa's HUB 2 of HUB 3 of een tafel komt tot stand via een slimme, tweedelige stel- en verbindingsvoet. Deze biedt niet alleen optimale stabiliteit aan de verbonden elementen maar zorgt er dankzij de in verschillende hoogten (maximaal 10 mm) verkrijgbare, inschuifbare glijders ook voor dat één HUB screen volledig waterpas staat.

HUB 2 en HUB 3 kunnen voorzien worden van uiteenlopende zitschalen en zittingen. De hoogwaardige voeten van aluminium bieden nog meer stabiliteit. Bij alle HUB sofa's is de dwarsstang van het frame bovendien onderdeel van de uitgekiende elektrificatie. Hieraan kan - zelfs later - een dubbele contactdoos met netaansluiting bevestigd worden. Omdat hij verschuifbaar is, kan hij naar wens geplaatst worden. Dit garandeert dat de contactdoos altijd precies daar zit waar hij nodig is.

Ideaal voor deze digitale tijd is dat alle meetingmodules een net-, USB- en HDMI-aansluiting hebben. Bij HUB pod zijn deze in de tafel geïntegreerd. Bij HUB board media daarentegen zitten deze aansluitingen aan de voorzijde en bevindt zich in de wand een extra 5-voudige contactdoos.

Meld u aan voor de nieuwsbriefInterstuhl Logo