DESIGN & MOTIVATIEPerfect design is altijd een statement, met name wanneer het om de hoogwaardige inrichting van kantoorruimtes gaat. Een uitstekend vormgegeven bureaustoel heeft echter niet alleen een grote invloed op de externe beoordeling van een onderneming of organisatie, maar biedt ook waardevolle pluspunten voor de medewerkers. Want hoe aansprekender de werkomgeving, des te groter de motivatie. Omdat mensen inmiddels nergens zo veel tijd doorbrengen als op hun werkplek – en dus op hun bureaustoel – is de vraag naar een perfect samenspel tussen vorm, functie en materialiteit buitengewoon groot. Perfect design is al lang niet meer uitsluitend een kwestie van optiek, maar moet perfect doordacht zijn. Kom nu meer te weten over de betekenis van het design bij de vormgeving van de werkplek en laat u zich door VINTAGEis5 inspireren.


Inzetten op duurzaamheid - Green Design op kantoor

De 20 jaar geleden nog als groenen bestempelde minderheid vormt tegenwoordig een belangrijk onderdeel van de middenklasse, dit heeft vorm gegeven aan een nieuwe levensstijl: de Lifestyle of Health and Sustainability (LOHAS). Voor de nieuwe, duurzaam consumerende middenklasse is maatschappelijke verantwoordelijkheid van dienstverleners, producenten en van hun werkgever vanzelfsprekend. Voor bedrijven betekent dit dat investeringen in maatschappelijke en milieuverantwoordelijkheid voor zijn producten en diensten tegenwoordig en ook in de toekomst de moeite waard zijn - dat geldt ook voor de interne werkomgeving.


Meer informatieVormgeving van de werkplek - Daarom is design belangrijk

Een goed ontwerp maakt indruk, vooral bij de vormgeving van een kantoor. Daarvoor gelden verschillende criteria die bepalend zijn voor een hoge ontwerpkwaliteit op de werkplek. Dat geldt met name voor het centrale object op de werkplek: de bureaustoel. De eerste indruk neemt een belangrijke plaats in. Dat blijkt met name wanneer men zich realiseert dat de mens slechts een tiende van een seconde nodig heeft om ergens een eerste indruk van te vormen.


Meer informatieDe juiste werkplek: Motivatie en waardering

Een goed vormgegeven werkplek biedt een belangrijke bijdrage aan de motivatie van medewerkers en is een teken van waardering. Design, gezondheid, comfort en de afwezigheid van hiërarchie zijn hier de doorslaggevende factoren. Niets beïnvloedt de motivatie van medewerksters en medewerkers zo sterk als de stoel waarop ze zitten. En niets verbindt mensen sterker met hun werkplek dan de stoel waarop ze zitten. De keuze van de juiste bureaustoel is dus erg belangrijk, als het om de waardering en motivatie van medewerkers gaat.


Meer informatieDe bureaustoelfamilie VINTAGEIS5 is onderscheiden met de German Design Award 2017

Goed design op kantoor heeft een positieve invloed op het werkklimaat. Goed design kan de doorslag geven bij een koopbeslissing. Goed design is een statement voor de gebruikers van een bureaustoel. Goed design moet echter ook aangetoond kunnen worden: De complete stoelencollectie VINTAGEis5 is bekroond met de German Design Award Winner 2017. VINTAGEis5 is ontworpen om zittend werk een meerwaarde te geven. Het doel was een bureaustoelcollectie te ontwikkelen, die niet alleen in hoge mate tot de verbeelding spreekt, maar ook inspireert en een plezierig werkklimaat schept. De reacties van degenen die VINTAGEis5 kennen, tonen steeds opnieuw aan dat dit doel is bereikt. Des te groter is nu de vreugde dat ook de vakwereld de uitmuntende vormgeving van VINTAGEis5 erkent. De complete VINTAGEis5-collectie ontving de gerenommeerde onderscheiding German Design Award Winner 2017.


Meer informatieVolker Eysing - Productdesigner van VINTAGEIS5

De overtuiging dat esthetiek alleen dan kan ontstaan wanneer deze niet alleen ordelijk, maar ook doelmatig is, vormde al de basis voor de ontwikkeling van de bestaande conferentiestoelfamilie VINTAGEIS5. De designer Volker Eysing heeft het principe van een centraal vormgevingselement bij de uitbreiding van de productfamilie qua concept toegepast op de complete draaistoelfamilie en de rugbeugel centraal gesteld bij de designontwikkeling. Het algemene vormgevingsconcept verleent VINTAGEIS5 een onmiskenbaar karakter en innovatieve kenmerken verhogen de aantrekkelijkheid van de draaistoelfamilie. De verscheidenheid aan rugvarianten en armleggers bieden een enorme vormgevingsvrijheid. Het stoelprogramma VINTAGEIS5 overtuigt door deze veelvoud aan varianten in talrijke toepassings- en werkgebieden.


Meer informatie
Heeft u nog vragen?
Neem nu contact met ons op!