INNOVATIE & BEWEGINGTen aanzien van het onderwerp Zitten geldt: Niets is belangrijker dan continu te bewegen. Want het is aangetoond dat er geen enkele ergonomisch juiste zitpositie bestaat. Het is eerder zo dat statisch zitten de gezondheid nadelig beïnvloedt. De moderne arbeidswereld vereist echter steeds langere zitperioden op de bureaustoel. Er zijn talrijke arbeidsonderzoeken verricht met betrekking tot de gevolgen voor de gezondheid en een positieve vormgeving van de dagelijkse zitsleur. Een perfecte bureaustoel ondersteunt de mens bij het actief zitten, zonder hem in een bepaalde houding te dwingen. Bovendien moet gezond zitten op een bureaustoel zo gemakkelijk mogelijk worden gemaakt. Interstuhl met VINTAGEis5 levert niet alleen een geweldige bijdrage aan ergonomisch en comfortabel zitten op de werkplek, maar verstrekt u bovendien via de volgende bijdragen uitgebreide informatie over het thema "Innovatie en beweging"


Smart Motion Technology - nieuw mechaniek leidt tot een totale verandering van de dagelijkse werkzaamheden

Kinematica is onderdeel van mechanica dat beweging puur geometrisch bekijkt op basis van de variabelen tijd, plaats, snelheid en versnelling. Vaak wordt ze ook bewegingsgeometrie genoemd. Kinematica beschrijft hoe een lichaam beweegt. Dynamica houdt zich daarentegen bezig met het Waarom.


Meer informatieInnovatie Auto Flow: ondersteunende armleggers voor een optimale bureaustoel

Een armlegger schrijft innovatiegeschiedenis: op het gebied van ergonomie op de werkplek spelen de armen een beslissende rol. Als deze in beweging zijn, heeft dat een ontspannend effect op het gehele lichaam. De Auto Flow-armlegger van de VINTAGEis5-bureaustoelserie is wat dat betreft een technologische innovatie. Deze ondersteunt een dynamische zithouding zonder dat de gebruiker bewust actief moet worden.


Meer informatieGezondheid op kantoor: Een goede zithouding is een kwestie van instellen

Met een goede bureaustoel is al veel gewonnen. Maar als de stoel niet goed is ingesteld, kan slechts een deel van zijn kwaliteiten worden benut. Toch zijn maar weinig mensen bezig met de juiste instelling van hun bureaustoel. De meesten gunnen zich daarvoor geen tijd. En dat terwijl dat in een hele andere context volkomen vanzelfsprekend is: als men in een vreemde auto stapt, stelt men eerst de stoel goed in. Want alleen op een juist ingestelde stoel zit men goed, en kan men veilig rijden.


Meer informatieMeer beweging tegen de Sedentary Lifestyle: met VINTAGEIS5 tegen gezondheidsbedreigend zitten

Wij zitten steeds vaker en langer. Deze trend zal zich ook in de toekomst voortzetten. Omdat statisch zitten op de lange duur zeer slecht voor de gezondheid is, is het belangrijk zitten en beweging met elkaar te verbinden. VINTAGEis5 biedt een oplossing in dit spanningsveld. De bureaustoel zet aan tot beweging en beschermt daarmee de gezondheid van de mensen die erop zitten. De digitalisering van het werk gaat steeds verder. Terwijl vroeger de mens nog naar het werk moest komen, komt tegenwoordig het werk naar de mens. Het gevolg hiervan is dat bij elk soort werk steeds meer en langer wordt gezeten. Wat op het eerste gezicht comfort en verlichting belooft, blijkt bij nader inzien een gevaar voor de gezondheid te zijn.


Meer informatieDe hernieuwde uitvinding van de lendensteun: de rugleuning met netbespanning van VINTAGEIS5 met Bion

Wie werkelijk iets nieuws tot stand wil brengen, moet bereid zijn het bestaande ter discussie te stellen. Deze openheid vormt de basis van de engineeringaanpak van Interstuhl. Gedreven door de overtuiging dat ook goede dingen nog verbeterd kunnen worden, heeft Interstuhl bij VINTAGEis5 de rugleuning met netbespanning opnieuw ontworpen en de lendensteun direct in het weefsel geïntegreerd.


Meer informatieBreng beweging in het zitten!

Te lang statisch zitten schaadt de gezondheid. Daarom is het belangrijk om ook tijdens het werk in beweging te blijven. VINTAGEis5 heeft zich tot taak gesteld beweging in het zitten te brengen. Hiertoe beschikt VINTAGEis5 over technische eigenschappen die veel comfort bieden en gelijktijdig aanmoedigen tot bewegen. Blijf gezond met VINTAGEis5.


Meer informatie
Heeft u nog vragen?
Neem nu contact met ons op!