VOOR ELK JAAR EEN KILOMETER
Interstuhl    12.04.2019     583

50 kilometer - dat is zelfs ongeveer negen kilometer meer dan in een "normale" marathon (41.195 kilometer). Desalniettemin begonnen 13 atletieklopers's morgens vroeg, inclusief Helmut Link, aan de start van het circuit van 4 rondes van 12,5 kilometer elk. Om elf uur volgden nog eens 30 deelnemers die de helft van de afstand aan durfden. In de middag kwamen nog eens 260 lopers samen en renden naar de finish na één ronde. De race vond plaats op het Interstuhl-pad, dat zich rond Tieringen op de pittoreske Schwäbische Alb bevindt.

'S Avonds vond de feestelijke prijsuitreiking plaats op het afterrun-feest in de Interstuhl Arena. "Zo vol de arena was nooit", zei een opgetogen Joachim Link, die voor meer dan 400 gasten een toespraak hield. Hij gaf met tegenzin toe  dat hij veel minder sportief is dan zijn broer, maar hij had wel de uitdaging aangegrepen: op een deel van het Interstuhl pad vergezelde hij hem graag.

 

VEEL MEER DAN EEN HOBBY

De sportieve ambitie van Helmut Links is veel meer dan alleen een persoonlijke hobby. Hij wil vooral een rolmodel zijn voor zijn werknemers, om het plezier van de beweging met hen te delen en te inspireren. Als zitspecialist wil Interstuhl niet alleen een bijdrage aan de gezondheid op het werk leveren, maar ook beweging bevorderen in het dagelijks leven. "De 50 km Run was daarom niet alleen een heel leuk evenement en mijn grootste verjaardagswens", zegt Helmut Link. "Het is ook een symbool van onze doelen, onze houding ten opzichte van werk en onze motivatie bij Interstuhl: durven iets nieuws te proberen kan soms moeilijk zijn, maar nooit verkeerd."

 

Alle foto's: © Interstuhl


52


          


OverzichtPDF Download


Interstuhl Logo