Postieve impact in kantoor- en projectinrichting
Interstuhl    17.04.2023     407

Geslaagd event ‘Better Together’

 

We organiseerde op 6 april jl. bij projectinrichter en audiovisueel specialist Wuestman in Harderwijk het afsluitende event ‘Better Together’, waarmee acht projectinrichters het Impact Traject afronden. Inspiratie en motivatie zijn de rode draad geweest in een jaar lang samen leren over en actie ondernemen op meervoudige waardecreatie, ofwel positieve impact, in kantoor- en projectinrichting. Hoe we het jaar met elkaar hebben afgerond, lees je in deze blog.

 

Succesvolle circulaire projecten

Gastspreker Edward van der Poll trapt het event ‘Better Together’ af en neemt de aanwezigen mee in de ontwikkelingen van zijn bedrijf D/Dock. In 2014 kon zijn team het niet meer aanzien dat bruikbaar kantoormeubilair iedere keer weer in de container belandde. Om daar iets aan te doen, werd dochteronderneming Furnify opgericht. Dit bedrijf richt zich uitsluitend op circulaire projecten.

 

Sindsdien neemt de vraag naar circulaire inrichting toe. Iedere keer weer een uitdaging, blijkt uit het verhaal van de andere gastspreker Sabrina van Dongen, managing director van Furnify. Denk aan de continue creativiteit en flexibiliteit die nodig is in de realisatie van het ontwerp, de planning, het budget etc. Haar boodschap is dat circulair niet goedkoper of gemakkelijk is, maar dat het echt kan als we er maar moeite voor willen doen.

 

1000-dagen doelen toegelicht

Aan het begin van het jaar hebben de deelnemers een inventarisatie van de duurzame initiatieven binnen hun bedrijf gemaakt. Toen werd ook duidelijk wat er mistte, wat er beter kon en waar de focus op zou moeten komen te liggen in hun duurzame beleid. Op basis daarvan formuleerden de deelnemers ieder een 1000-dagen-doel.

 

Tijdens dit onderdeel van het programma vertellen de deelnemers over de stand van zaken na 365 dagen. Met trots rapporteren ze over de voortgang die ze bereikt hebben in de verduurzaming van hun pand of het inventariseren en controleren van afvalstromen, of het bewust meenemen van medewerkers in de duurzame en toekomstgerichte ontwikkeling van het bedrijf. Van de 1000 dagen hebben de deelnemers nog 667 dagen te gaan. Alle aanwezigen spreken uit dat ze de duurzame weg die ze zijn ingeslagen met vertrouwen tegemoetzien.

                                       

“We hebben gebouwd aan een mooi netwerk. We weten elkaar te vinden, of het nu over duurzaamheid of andere zaken gaat. Door dit traject hebben we slagkracht gewonnen richting de markt.” – Remi Groothuis, De Delmar

 

Communicatie-opdracht, pubquiz en uitreiking certificaten

Natuurlijk hadden we ook nog wat werk te doen met elkaar: je eigen duurzaamheidsverhaal op papier zetten aan de hand van een communicatie-opdracht. Voor de meesten loopt dit uit op huiswerk J. Net als bij alle andere bijeenkomsten, de sfeer zit er goed in en blijft er goed inzitten. De pubquiz draagt daar aan bij, net als de uitreiking van de welverdiende certificaten uit handen van de trainers Paul van Ruiten (BureauOm) en Elise Vonk (Vonk, sprankelend MVO). Onder het genot van een lekker hapje en drankje wordt er nog volop nagekletst en dan zit dit geslaagde event en een geslaagd jaar samenwerken aan duurzame ontwikkeling en impact erop. Oprecht ‘Better Together’!


47


          


OverzichtPDF Download


Heb je nog vragen?

Phone: (+)31 7158 12400
E-Mail: verkoop@interstuhl.nl
Interstuhl Logo